Alaçatı taşı nedir? Alaçatı taşı nasıl yapılır? Alaçatı taşının özellikleri nelerdir? Alaçatı taşı nasıl uygulanır? Alaçatı taşının fiyatları..

Kelime anlamıyla yanardağların püskürttüğü kül, kum ve lav parçacıklarından oluşan genellikle açık renkli hafif gözenekli bir tür çökelti taşı olan, doğal bir yapı malzemesidir.

Alaçatı Taşı ocaktan çıkarıldığında yumuşak bir yapıda olup; hava, rüzgar ve güneş ile temas etmesi sonucunda sertleşerek doğal bir yapı malzemesine dönüşmektedir. Sahip olduğu doğal ve volkanik özelliklerden dolayı son derece sağlam yapılar inşa edilmesine ve ciddi bir ısı yalıtımına olanak sağlamaktadır.

Alaçatı Taşı kullanılan yapılarda iç ve dış cephelerde sıva, badana ve benzeri uygulamalara gereksinim duyulmaması gibi avantajlarla beraber kullanılan binaların kışın sıcak, yazın serin olmasına katkı sağlamaktadır. Uygulandıktan sonra günden güne sertleşmesi, taşların birbirine kenetlenesi ile yapıyı daha da sağlamlaştırma özelliğine sahiptir.

Yapılarda geniş bir kullanım alanına sahip Alaçatı Taşı, ana taşıyıcı yapı malzemesi olabildiği gibi mimari eleman ve süsleme elemanı olarak iç ve dış mekanlar da kullanılmaktadır.

Dekoratif bir görünüm kazanabilen Alaçatı Taşı duvarlar, kemerler, sütunlar ve bahçelerde görsel bir zenginlik olarak da kullanılmaktadır.

Mevsim şartlarına göre değişebilen renklere sahip Alaçatı Taşı yapılara verdiği doğal canlılık sayesinde iç ve dış mekanlarda kullanımı giderek artmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir